Βάνα Νικολακοπούλου : Ποιοι μιλούν για ενότητα και πολιτικό πολιτισμό;

Βάνα Νικολακοπούλου : Ποιοι μιλούν για ενότητα και πολιτικό πολιτισμό;

Η επίκληση των όρων αυτών, γίνεται καταχρηστικά από άτομα που δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία τους και πολύ περισσότερο δεν πιστεύουν στον αλληλοσεβασμό και τη δημιουργία ενός δημοκρατικού περιβάλλοντος αντιπαράθεσης με επίκεντρο τον πολίτη στις επερχόμενες εκλογές. Στην προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε νωρίς με «ευχές» και «πολιτικό πολιτισμό», που κάποιες παρατάξεις υπερασπίστηκαν με πάθος, όσο περνάει ο καιρός ακόμα και η στοιχειώδης ευγένεια πάει περίπατο. Αυτό αποτυπώνεται, τόσο σε επίσημες ανακοινώσεις όσο και σε τοποθετήσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο και αποκαλύπτεται για πολλοστή φορά πως όταν δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα, χρησιμοποιούν την προσφιλή μέθοδό τους που δεν είναι άλλη από το να σπιλώνουν αντιπάλους σε προσωπικό επίπεδο, ασκώντας πολιτική τρομοκρατία. Οι προσωπικές επιθέσεις  είναι δείγμα ηθικής πτώσης και κυρίως έλλειμμα παιδείας.

Είναι σαφές πλέον ότι στελέχη που πρόσκεινται στον ίδιο πολιτικό χώρο, έχουν επιλέξει διαφορετικές παρατάξεις για να δηλώσουν το παρόν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έχοντας την πεποίθηση πώς είναι αυθεντικοί ή μοναδικοί εκφραστές του χώρου αυτού. Θεωρώ ότι η απόφαση των περισσοτέρων στηρίχθηκε στην προσωπικότητα του επικεφαλής που εκφράζει καλύτερα πρώτα τα συμφέροντα της πόλης και στη συνέχεια τις ιδέες του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Τα στελέχη που απαρτίζουν τη βάση των παρατάξεων, θα επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει ένας υποψήφιος δήμαρχος στην προεκλογική αλλά και στη μετεκλογική περίοδο.

Στην πολιτική σκακιέρα λοιπόν που στήνεται, οι προσωπικότητες αυτές που απαρτίζουν την βάση της κάθε παράταξης φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται όλα τα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον άλλων.  Κάποιοι χρησιμοποιούν την «Αλήθεια» των γεγονότων κι άλλοι το «Ψέμα» και την παραποίηση αυτών.

Μαζί με το ψέμα, έρχεται και η σπίλωση ανθρώπων, η συκοφαντία (η γνώση δηλαδή του ψέματος που ξεστομίζουν) και πολλά άλλα συνώνυμα που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν «σκιές» σε μία καινούργια παράταξη.

Φυσικά, αυτοί που ενεργούν κατ’ αυτό τον τρόπο, καταφεύγουν σε τέτοιες τακτικές γιατί φοβούνται το νέο, την αλλαγή της ιεραρχίας και την πιθανότητα τα λάθη τους να αποκαλυφθούν από την παρουσία άλλων στο πολιτικό σκηνικό, που θα τα φέρουν στην επιφάνεια. Γιατί τόσα χρόνια θεωρούσαν ότι ήταν μόνοι τους και μπορούσαν να ερμηνεύουν γεγονότα και καταστάσεις όπως ήθελαν, με τα λάθη και τις παραλείψεις τους να μένουν στην αφάνεια.

Υπάρχουν γεγονότα του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος, που οι υγιείς δυνάμεις των παρατάξεων φαίνεται να μη γνωρίζουν καθώς φυλάσσονται με ευλάβεια από τους φρουρούς του «κλειστού τους κύκλου», που θέλουν να τα αποσιωπούν, να τα παραποιούν ή να κρύβουν κάτω από το χαλί.

Η αναφορά μου έρχεται ως συνέπεια συζητήσεων και κειμένων που αναρτώνται από το στενό κύκλο συγκεκριμένων υποψηφίων δημάρχων, με σκοπό από τη μια να αποκρύψουν τη φαυλότητα του παρελθόντος και από την άλλη να σπιλώσουν το πρόσωπο του Γιώργου Οικονόμου.

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι υποψήφιος Δήμαρχος με μεγάλη στήριξη από τον κεντροδεξιό χώρο αλλά η προσωπικότητά του καταφέρνει να προσελκύσει και άτομα διαφορετικών ιδεολογικών χώρων. Κι αυτό γιατί πρώτα απ’ όλα μπορεί να εκφράσει καλύτερα την πόλη και την κοινωνία οδηγώντας την σε νέους, καλύτερους δρόμους, που θα αποκαλύπτουν τα λάθη του παρελθόντος και ταυτόχρονα θα τα διορθώνουν.

Ο Γιώργος Οικονόμου, προσωπικά εγώ και πολλοί συνυποψήφιοι της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» μπορεί να είμαστε «καινούργιοι» στις εκλογικές αναμετρήσεις της τοπικής μας περιοχής, αλλά είμαστε «παλιοί» στην πολιτική και στη ζωή.

Δεν θα ανεχθούμε επομένως κανέναν να σπιλώσει, να ρίξει «σκιές» και να υπονοήσει χωρίς στοιχεία, οτιδήποτε αφορά την προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή μας. Με τον ίδιο ζήλο που θα υπερασπιστούμε τα μέλη και τον επικεφαλής της παράταξής μας, με τον ίδιο αυτό ζήλο θα προστατεύσουμε την κοινωνία από τα στοιχεία του «χθες» που απέτυχαν στο ρόλο που τους δόθηκε.

Εμείς θα κινηθούμε με πνεύμα συνεργασίας κάνοντας ποιοτικές παρεμβάσεις και παίρνοντας δυναμικές πρωτοβουλίες, θέλοντας να χαράξουμε ένα νέο και διάφανο αύριο.-

Leave a comment