Γιώργος Οικονόμου, πρωινό σημείωμα (17/5): Οι Παραδοσιακές Αξίες στηρίζουν την Κοινωνία

Γιώργος Οικονόμου, πρωινό σημείωμα (17/5): Οι Παραδοσιακές Αξίες στηρίζουν την Κοινωνία

Μου λένε φίλοι: «Μην πεις αυτό, μην κάνεις εκείνο, θα διώξεις κόσμο. Δεν χρειάζεται η εκκλησία, υπάρχουν πολλοί που θα σε πουν αναχρονιστή». Μου λένε κι άλλα τέτοια…

 

Αλλά, ακριβώς γι αυτό το λόγο πιστεύω ότι οι συμπολίτες μου θα μου δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξω την εικόνα και τη ζωή στην πόλη: Γιατί δεν μπορώ να είμαι κάποιος άλλος.

 

Ούτε ξέρω, ούτε θέλω να υποκρίνομαι για να γίνω αρεστός. Δεν το έκανα τόσα χρόνια στο επάγγελμά μου, είναι αργά για να αρχίσω να το κάνω τώρα.

 

Ευτυχώς, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι απλώς άνθρωπος που έχει Αξίες στη ζωή του.

 

Όχι μόνο δεν ντρέπομαι, αλλά αντίθετα είμαι περήφανος που πιστεύω και εκκλησιάζομαι. Είμαι πολύ περήφανος που δακρύζω μπροστά στη σημαία της πατρίδας μου. Τη σημαία που χιλιάδες Έλληνες πότισαν με το αίμα τους. Και δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά στο πρόσωπό μου, όταν μου μιλούν με καλά λόγια για την οικογένειά μου.

 

Οι παραδοσιακές Αξίες κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα. Η Πατρίδα, η Θρησκεία, η Οικογένεια. Κι από κοντά η αληθινή φιλία, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη στους πιο αδύνατους και στους υπερήλικες.

 

Φτερό στον άνεμο είναι όποιος προσπαθεί να δει κατά πού φυσάει ο αέρας, κι έτσι να διαμορφώσει τις Αξίες του.

 

Δοξάζω το Θεό γιατί έχω συνείδηση ότι οι αειθαλείς Αξίες κρατούν όρθιο τον τόπο μου, κρατούν όρθιο και μένα στην πορεία μου στη ζωή.

 

Αυτές θα είναι οδηγός μου και στο μέλλον, εάν οι συμπολίτες μου, μού αναθέσουν τη μετάβαση της Αγίας Παρασκευής προς το Αύριο.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σήμερα στις 7 το απόγευμα, σας περιμένω στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, στα Πευκάκια. Χρειάζομαι τη γνώμη σας, την άποψή σας, αλλά και την κριτική σας για τον μέχρι τώρα προεκλογικό μας αγώνα. Έχω ανάγκη να σφίξω το χέρι σας. Το βράδυ στις 7, στα Πευκάκια…

Leave a comment