Η μαύρη προπαγάνδα  ξαναχτυπά …για το κολυμβητήριο. 

Η μαύρη προπαγάνδα  ξαναχτυπά …για το κολυμβητήριο. 

Κάποιοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία της πόλης και να διαγράψουν ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο: Βασίλης Ζορμπάς.

Αυτός στην προηγούμενη θητεία του ακύρωσε τον διαγωνισμό του κολυμβητηρίου και επιχείρησε να μπαζώσει τον χώρο ως θιασώτης της «ολικής καθαίρεσης». Την τελευταία στιγμή τον σταμάτησαν γιατί τον ενημέρωσαν ότι κοστίζει πολύ. Το ξεχνάτε;

Αυτός δεν το ήθελε και δεν βρήκε χρηματοδότηση. Αυτός άλλαξε γνώμη οκτώ φορές. Αυτός ήθελε το κολυμβητήριο στα Πευκάκια. Αυτός ήθελε διαδημοτικό κολυμβητήριο με τον Δήμο Χολαργού στον λόφο Τσακού. Αυτός άλλαζε γνώμη κάθε λίγο και λιγάκι. Αυτός επιτέλους κατάλαβε τα λάθη και τις παλινωδίες του και στο προεκλογικό του φυλλάδιο παρουσίασε  ανοικτό κολυμβητήριο στην Νέα Ζωή με 35άρα πισίνα   και θέσεις στάθμευσης, υιοθετώντας την πρόταση του συμπολίτη Πολ. Μηχανικού Γιώργου Καράμπελα.

Όχι ότι δεν υπήρχαν ευθύνες και λάθη από το παρελθόν, αλλά το  να διαγράφουν επιλεκτικά τα πιο κραυγαλέα και καθοριστικά, αποτελεί θράσος και υποκρισία. Για την λογική όμως του δημάρχου  πάντα φταίνε οι άλλοι.  

Τώρα αφού άλλαξαν για άλλη μία φορά γνώμη, αποφάσισαν αυθαίρετα χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κινηθούν με τον Νόμο περί αυθαιρέτων. Με τον παλιό σχεδιασμό που κρίθηκε ασύμφορος και μη βιώσιμος. Με 50αρα πισίνα, χωρίς θέσεις στάθμευσης.

Και από πλευράς χρηματοδότησης τραγέλαφος: εξασφάλισαν  1000 ευρώ από την Περιφέρεια αλλά ενέγραψαν 2 εκατομμύρια στο Τεχνικό Πρόγραμμα, απέτυχαν προς το παρόν  να το εντάξουν στο Αντώνης Τρίτσης, πήγαν για δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών, ενώ δύο χρόνια προσπαθούν να πάρουν το δάνειο για το «Μακρή» και τέλος την τελευταία ημέρα της καταληκτικής προθεσμίας, ανακάλυψαν  την πρόσκληση του ΥΠΕΝ με χρηματοδότηση από το  Ταμείο Ανάκαμψης.

Και συγκάλεσαν εκτάκτως την Οικονομική Επιτροπή, για να δώσουμε λευκή επιταγή και νομιμοποίηση στην προχειρότητα και  στην υποβάθμιση της περιοχής. Χωρίς μελέτη, με συρραφή συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα έφταναν την επόμενη ημέρα και χωρίς φυσικά τεχνική περιγραφή, πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης και μελέτη βιωσιμότητας είχαν την απαίτηση να ψηφίσουμε ναι!!!  Χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τι κολυμβητήριο μιλάμε και αν προσπαθούν να αναβιώσουν πλήρως την παλιά οικοδομική άδεια. Μόλις μας χορηγήσουν τα στοιχεία, δεσμευόμαστε ότι θα ενημερώσουμε τους δημότες και θα τοποθετηθούμε αναλυτικά.

 Την αποχή μας από την ψηφοφορία, λόγω έλλειψης στοιχείων της μελέτης, ο γνωστός συντάκτης των ανακοινώσεων του δημάρχου, θιασώτης της μαύρης προπαγάνδας, την μετέφρασε ως στάση και άποψη κατά του κολυμβητηρίου!!!

Να τον χαίρεσαι δήμαρχε. Άξιος ο  συνεργάτης σου που σε συναγωνίζεται στα ψέμματα και στην διαστρέβλωση.

Η θέση μας είναι γνωστή στους δημότες και πριν και τώρα και αυτή υποστηρίζουμε. Δεν αλλάζουμε κάθε εβδομάδα, ούτε εμπαίζουμε τους δημότες. Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επανέφερε την  πρότασή μας και μάλιστα με  δωρεά μελέτης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου, όπως αυτό του Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης, αλλά δεν πήρε απάντηση.

 

Γιατί ο δήμαρχος  δεν ενδιαφέρεται να κάνει έργο αλλά να βρει  υλικό για τα προεκλογικά του φυλλάδια και άλλοθι για να φορτώσει την ανεπάρκειά του σε περίπτωση αποτυχίας.

Ταυτισμένος με το παλιό και το χθες και με παλιά υλικά δεν μπορεί να χτίσει το αύριο.

Leave a comment