Ίδρυση καινούριας παράταξης – “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” με επικεφαλής το Γιώργο Οικονόμου

Ίδρυση καινούριας παράταξης – “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” με επικεφαλής το Γιώργο Οικονόμου

«Ξεκινάμε σήμερα μια μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε το Δήμο μας σε μια νέα εποχή. Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες με καθαρό λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις, για να αναστρέψουμε τη κακή πορεία και να δώσουμε στη πόλη μας την αίγλη που της αρμόζει. Να φτιάξουμε ένα Δήμο φιλικό και ανθρώπινο, που θα παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους του.
Στην ιδρυτική μας διακήρυξη παρουσιάζουμε το πλαίσιο αρχών και τους βασικούς μας στόχους. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας να συμπορευθεί σ’ αυτή τη προσπάθεια. Για να κάνουμε μαζί μια «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” και υποψήφιος Δήμαρχος.

Ποιος είναι ο Γιώργος Οικονόμου

Ο Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Οικονόμου γεννήθηκε στην Άρτα το 1960.
Φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών (ΣΜΑ) της Σχολής Ικάρων και απεφοίτησε ως Αρχηγός τάξης. Επίσης, φοίτησε σε Σχολεία και Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Μηχανικός Αεροπορικών Εγκαταστάσεων σε Σμηναρχίες και Πτέρυγες της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατέλαβε κορυφαίες επιτελικές θέσεις σχετικές με τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των πάσης φύσεως υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και με ζητήματα περιβαλλοντικής και χωροταξικής πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ. Εκπροσώπησε το ΓΕΕΘΑ σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές.
Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την απονομή του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος Αριστείας του Φοίνικος, ενώ του έχουν επίσης απονεμηθεί πλήθος παρασήμων, μεταλλίων και διαμνημονεύσεων.

Στο παρελθόν διακρίθηκε ως πρωταθλητής στίβου και μέλος των εθνικών ομάδων στις κατηγορίες παίδων και εφήβων, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ‘Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής'(ΚΑΠ)

Είναι κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το 1989. Είναι παντρεμένος με τη χημικό, στέλεχος του Γενικού Χημείου του Κράτους και Δρ ΕΜΠ, Άρτεμη Αλίβερτη και έχουν τρία παιδιά, την Καλλιόπη, τον Μιχάλη και τον Παναγιώτη.

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή – Ιδρυτική Διακήρυξη

Η Αγία Παρασκευή διαθέτει όλες τις προδιαγραφές να είναι μια από τις πιο περιζήτητες και ποιοτικές περιοχές της Αττικής: Στρατηγική θέση, χώρους πρασίνου, ομορφιά και υψηλού επιπέδου ανθρώπους. Εδώ και κάποια χρόνια όμως, η ποιότητα ζωής στο Δήμο μας πέφτει διαρκώς. Η καθημερινότητα δυσκολεύει. Οι περιουσίες μας υποβαθμίζονται. Αυτή δεν είναι η Αγία Παρασκευή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Το αστικό περιβάλλον, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πλατείες, βγάζουν εικόνα παρακμής. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης και δημοτικής συγκοινωνίας έχουν γονατίσει την αγορά και δημιουργούν συνθήκες κυκλοφοριακού κορεσμού. Ακόμα και η καθαριότητα, δεν είναι σε επίπεδο αντάξιο της πόλης μας. Η εξυπηρέτηση του δημότη παραμένει κολλημένη σε μεθόδους του χτες και η ψηφιακή-ηλεκτρονική εποχή φαντάζει απλησίαστη. Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας δεν έχουν τη στήριξη που χρειάζονται. Οι νέοι της πόλης μας δεν διαθέτουν τους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας που θα ήθελαν. Το ίδιο και όσοι μεγαλώνουν μικρά παιδιά. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία νιώθουν ότι μένουν στο περιθώριο ενός Δήμου που αλλάζει προς το χειρότερο. Εν μέσω κρίσης οι δημότες πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη, αλλά δεν βλέπουν τα χρήματά τους να πιάνουν τόπο.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Χωρίς όραμα, χωρίς νέες ιδέες, με αδυναμία λήψης αποφάσεων, αναβλητικότητα και έλλειψη συντονισμού, κρατάει το Δήμο μας καθηλωμένο. Πολλές δημόσιες σχέσεις, πολύ μικρό έργο…
Την ίδια στιγμή, η ανακύκλωση των ίδιων πολιτικών προσώπων και οι πολυετείς προσωπικές συγκρούσεις, έχουν εγκλωβίσει το Δήμο μας σε ανούσιες αντιπαράθεσεις που σε τίποτα δεν βοηθούν στην ποιοτική αναβάθμιση που έχουμε ανάγκη.

Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στα δημοτικά μας πράγματα. Να κάνουμε μια Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.
Με νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή. Με ανθρώπους που μπορούν να σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση του Δήμου μας. Με νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά και προσωπική – επαγγελματική διαδρομή που να αποτελεί τεκμήριο ικανότητας και διοικητικής επάρκειας.

Αυτή την ανάγκη, να μπει ο Δήμος μας σε μια νέα εποχή, έρχεται να εκφράσει ο Συνδυασμός Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, και ο επικεφαλής Γιώργος Οικονόμου.

Στόχος του Συνδυασμού μας είναι ένας: Να δώσει στην Αγία Παρασκευή πρόσθετη αξία σε όλα τα επίπεδα και να κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της. Μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Ανατρέποντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις στα δημοτικά μας πράγματα. Με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων προτεραιοτήτων. Με πρακτικές λύσεις, αποτελεσματικές συνεργασίες και δυναμισμό στις διεκδικήσεις μας.

Στην αφετηρία αυτής της προσπάθειας, θέτουμε οκτώ προτεραιότητες:

1. Αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου. Περισσότερος και καλύτερος φωτισμός, πεζοδρόμια, δρόμοι, πλατείες, χώροι πρασίνου και κοινόχρηστοι χώροι.

2. Δημοτική συγκοινωνία και χώροι στάθμευσης, για καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να αναπνεύσει η πόλη μας από τη σημερινή τραγική κατάσταση.

3. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με νέες υποδομές,δράσεις και κίνητρα. Για να βοηθήσουμε τη τοπική αγορά και να δημιουργήσουμε νέες δουλειές.

4. Σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Ήρθε η ώρα να μπει επιτέλους ο Δήμος μας στην ψηφιακή εποχή.

5. Καθαριότητα και Περιβαλλοντική Διαχείρηση στην πόλη μας. Για να νιώθουμε και πάλι περήφανοι που ζούμε εδώ με τις οικογένειές μας.

6. Στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

7. Ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, τωνφορέων και συλλόγων του Δήμου μας. Γιατί η πόλη μας είναι οι άνθρωποί της.

8. Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στα οικονομικά του Δήμου. Κάθε ευρώ των δημοτών πρέπει να αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο.

Πάνω στους άξονες αυτούς θα εξειδικεύσουμε, θα διαμορφώσουμε και θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, μέσα από ανοιχτή συζήτηση – διαβούλευση με όλους τους συμπολίτες μας.

Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για μια δημοτική κίνηση που θα αλλάξει το τοπίο στην Αγία Παρασκευή και θα ενώσει πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης.
Ενωμένοι, με όραμα και σχέδιο, μακριά από κομματικές διαιρέσεις και άγονες προσωπικές αντιπαραθέσεις, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Να κάνουμε, όλοι μαζί, μια Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.

Πηγή: agiaparaskevi-guide.gr

Leave a comment