ΑΠΟΓΡΑΦΗ. ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ. ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Ώρα για απογραφή. Είναι απαραίτητο να μετρηθούμε τώρα και να μετρηθούμε σωστά. Γιατί η γενική απογραφή κτιρίων και πληθυσμού που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ κάθε δεκαετία, είναι μία διαδικασία πολύ σημαντική. Με την διαδικασία αυτή καθορίζονται πάρα πολλοί δείκτες και λαμβάνονται αποφάσεις σε κάθε επίπεδο, από την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς. Με τις στατιστικές πληροφορίες προωθούνται: η επιστήμη, η τεχνολογία, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο, γιατί με τα διαθέσιμα στοιχεία γίνεται σωστός σχεδιασμός των αστικών υποδομών, των δικτύων και της ενέργειας, ώστε να γίνονται οι σωστές παρεμβάσεις στις περιοχές που ζούμε αλλά και στο φυσικό περιβάλλον.
Κάθε πολίτης θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στους λίγους αρνητές της επιστήμης, που βρήκαν αναιτιολόγητα την απογραφή για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους.
Σας καλώ όλους να βοηθήσετε την συμμετοχή στην απογραφή, εξηγώντας στους συμπολίτες μας, με απλό τρόπο και τεκμηρίωση, τα πλεονεκτήματα αυτής της διαδικασίας. Για να μπορέσει η πόλη μας να αποτυπωθεί στο πραγματικό της μέγεθος και να διεκδικήσει τους πόρους που της αναλογούν. Στο χέρι όλων μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Leave a comment