11ΗΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

11ΗΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

ΝΕΑ ΑΡΧΗ: ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού , που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου παράλληλα με την γενέθλια ημέρα της UNICEF , αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των αναγκών και των προβλημάτων του και μια αφορμή για ευαισθητοποίηση και περισσότερες δράσεις . Τα παιδιά όλου του πλανήτη , χωρίς διακρίσεις έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ενήλικες , που  τους εξασφαλίζουν τις στοιχειώδεις αρχές για μία ζωή γεμάτη υγεία , αγάπη και ευημερία.

Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα μας όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα του χρόνου. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε έναν κόσμο που θα δίνει προτεραιότητα στα παιδιά και στη νέα γενιά, έναν κόσμο που θα μπορούν να μεγαλώνουν, να ονειρεύονται, να δημιουργούν και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους. Να μην αντιμετωπίζουν βία, παραμέληση, κακοποίηση και εκμετάλλευση. Να μην στερούνται την πρόσβαση στην μόρφωση και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει πολύ σημαντικό αλλά και πολυδιάστατο ρόλο στη διασφάλιση συνθηκών ευημερίας και ομαλής ανάπτυξης των παιδιών. Μέσα από τις  δομές και τις δράσεις που πραγματοποιούνται στους δήμους μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά η ποιότητα της ζωής των παιδικών χρόνων.

Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του Δήμου μας και οι ανάγκες τους θα πρέπει να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα. Η βελτίωση των σχολικών υποδομών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, η μέριμνα για δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, νέων σχολείων,  ποιοτικών παιδικών χαρών και  χώρων για άθληση είναι μερικά βήματα που θα συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Περισσότεροι ελεύθεροι χώροι, περισσότερο πράσινο,  περισσότερα χαμόγελα σ’  ένα καλύτερο περιβάλλον.

Γιατί « Το παιδί είναι μαζί ελπίδα και υπόσχεση για την ανθρωπότητα» (Maria Montessori)

 

 

 

Leave a comment