Βιογραφικό

Ο Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Οικονόμου γεννήθηκε στην Άρτα το 1960.
Φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών (ΣΜΑ) της Σχολής Ικάρων και αποφοίτησε ως Αρχηγός τάξης. Επίσης, φοίτησε σε Σχολεία και Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Μηχανικός Αεροπορικών Εγκαταστάσεων σε Σμηναρχίες και Πτέρυγες της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατέλαβε κορυφαίες επιτελικές θέσεις σχετικά με τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των πάσης φύσεως υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για τα ζητήματα περιβαλλοντικής και χωροταξικής πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ.

Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την απονομή του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος Αριστείας του Φοίνικος, ενώ του έχουν επίσης απονεμηθεί πλήθος παρασήμων, μεταλλίων και διαμνημονεύσεων.

Διακρίθηκε, ως πρωταθλητής στίβου, στις κατηγορίες παίδων και εφήβων στο αγώνισμα των 100 μ. και αγωνίσθηκε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και Εφήβων στα 100 μ. και στη σκυταλοδρομία 4 x 100 σε διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες.

Διετέλεσε επί τριετία  Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής».

Είναι εκλεγμένο μέλος από την ΠΕΔΑ της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ. Επίσης από τον Ιούνιο του 2020 είναι μέλος της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ.

Είναι κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το 1989. Είναι παντρεμένος με τη χημικό, διδάκτωρα του ΕΜΠ Άρτεμη Αλίβερτη, και έχουν τρία παιδιά, την Καλλιόπη, τον Μιχάλη και τον Παναγιώτη.