Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Δράση οικιακής κομποστοποίησης

Δράση οικιακής κομποστοποίησης

Η παράταξη της «ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ για την Αγία Παρασκευή» διοργανώνει μια βιωματική δράση για τους δημότες με τίτλο “ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ”. Η συγκεκριμένη δράση, τύπου τύπου citizen science,  αφορά το σύνολο των δημοτών, μικρών και μεγάλων, που επιθυμούν να εκπαιδευθούν, από τους ειδικούς της παράταξης,  στην οικιακή κομποστοποίηση είτε σε εσωτερικό χώρο, είτε σε εξωτερικό (μπαλκόνι, αυλή κτλ).

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης η παράταξη της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ επιδιώκει να αναδείξει την ανάγκη για καινοτομία στην αποτελεσματική διαχείριση αποβλήτων βιολογικής προέλευσης (βιοαπόβλητα) από τους Ο.Τ.Α., με ταυτόχρονη παραγωγή προστιθεμένης αξίας. Θα αναδειχτεί, επίσης, η μεθοδολογία παρασκευής βιοντίζελ από χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια, καθώς και η δυνατότητα εκμετάλλευσης φυτικών υπολειμμάτων για την παρασκευή εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής στις 11:30 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα παρουσιαστούν Οδηγοί Ανακύκλωσης Δημότη για τον ΜΠΛΕ και τον ΚΑΦΕ κάδο, καθώς και Οδηγοί Οικιακής Κομποστοποίησης και Διαχείρισης Σπατάλης Tροφίμων, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί από εξειδικευμένη ομάδα της παράταξης ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ για τους δημότες. Οι οδηγοί αυτοί θα αποτελέσουν εγχειρίδια εκπαίδευσης των δημοτών, ώστε να μάθουν τις σωστές πρακτικές ανακύκλωσης και διαχείρισης βιοαποβλήτων, θέματα στα οποία η πόλη μας είναι ουραγός.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ .

Σας περιμένουμε όλους!!!