ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Image

Γιώργος Οικονόμου
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Image

Βραβείο Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, 1ος Αρχηγός Τάξης

Ο Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Οικονόμου γεννήθηκε στην Άρτα το 1960.

Φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών (ΣΜΑ) της Σχολής Ικάρων και αποφοίτησε ως Αρχηγός τάξης.

Επίσης, φοίτησε σε Σχολεία και Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επαγγελματική Διαδρομή

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Μηχανικός Αεροπορικών Εγκαταστάσεων σε Σμηναρχίες και Πτέρυγες της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατέλαβε κορυφαίες επιτελικές θέσεις σχετικά με τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των πάσης φύσεως υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και με τα ζητήματα περιβαλλοντικής και χωροταξικής πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ.

Image
Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο, 2014
Image

Διακρίσεις

Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την απονομή του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος Αριστείας του Φοίνικος, ενώ του έχουν επίσης απονεμηθεί πλήθος παρασήμων, μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Αθλητισμός

Διακρίθηκε, ως πρωταθλητής στίβου, στις κατηγορίες παίδων και εφήβων στο αγώνισμα των 100 μ. και αγωνίσθηκε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και Εφήβων στα 100 μ. καθώς και στη σκυταλοδρομία 4 x 100 σε διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες.
Image
Image
Image

Ενασχόληση με τα Κοινά

Είναι εκλεγμένο μέλος από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) της Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Επίσης από τον Ιούνιο του 2020 είναι μέλος της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ.

Διετέλεσε επί τριετία Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής».

Το 2018 εκφράζοντας την ανάγκη των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής για μια πόλη αντάξια των προσδοκιών τους, ιδρύει τον Συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή με στόχο ο Δήμος να μπει σε μια νέα εποχή προόδου και ευημερίας.

Στις εκλογές του 2019 συμμετέχει για πρώτη φορά ως υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά.

Είναι κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το 1989.

Είναι παντρεμένος με τη χημικό, διδάκτωρα του ΕΜΠ Άρτεμη Αλίβερτη κι έχουν τρία παιδιά, την Καλλιόπη, τον Μιχάλη και τον Παναγιώτη.

 

Email: g_oik@yahoo.com