ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ιδρυτική Διακήρυξη

Η Αγία Παρασκευή διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μία από τις πιο περιζήτητες και ποιοτικές περιοχές της Αττικής: στρατηγική θέση, χώρους πρασίνου, όμορφες γειτονιές, ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Εδώ και κάποια χρόνια, ωστόσο, η ποιότητα ζωής στον Δήμο μας διαρκώς υποβαθμίζεται. Η καθημερινότητά μας δυσκολεύει. Οι περιουσίες μας απαξιώνονται.

Αυτή δεν είναι η Αγία Παρασκευή που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας.

Το αστικό περιβάλλον, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πλατείες, βγάζουν εικόνα παρακμής. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης και δημοτικής συγκοινωνίας έχουν γονατίσει την αγορά και δημιουργούν συνθήκες κυκλοφοριακού κορεσμού. Ακόμα και η καθαριότητα, δεν είναι σε επίπεδο αντάξιο της πόλης μας. Η εξυπηρέτηση του Δημότη παραμένει κολλημένη σε μεθόδους του χτες και η ψηφιακή-ηλεκτρονική εποχή φαντάζει απλησίαστη.

Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας δεν έχουν τη στήριξη που χρειάζονται. Οι νέοι της πόλης μας δεν διαθέτουν τους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας που θα ήθελαν. Το ίδιο και όσοι μεγαλώνουν μικρά παιδιά. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, νιώθουν ότι μένουν στο περιθώριο ενός Δήμου που αλλάζει προς το χειρότερο. Οι Δημότες εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και μέσα στην κρίση, πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη, αλλά δεν βλέπουν τα χρήματά τους να πιάνουν τόπο.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Χωρίς όραμα, χωρίς νέες ιδέες, με αδυναμία λήψης αποφάσεων, με αναβλητικότητα και έλλειψη συντονισμού, κρατάει τον Δήμο μας καθηλωμένο. Πολλές δημόσιες σχέσεις, πολύ μικρό έργο…

Την ίδια στιγμή, η ανακύκλωση των ίδιων πολιτικών προσώπων και οι πολυετείς προσωπικές συγκρούσεις έχουν εγκλωβίσει τον Δήμο μας σε ανούσιες αντιπαραθέσεις που σε τίποτα δεν βοηθούν στην ποιοτική αναβάθμιση που έχουμε ανάγκη.

Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στα δημοτικά μας πράγματα. Να κάνουμε μια Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.

Με νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή. Με ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση του Δήμου μας. Με νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά και προσωπική κι επαγγελματική διαδρομή που να αποτελεί τεκμήριο ικανότητας και διοικητικής επάρκειας.

Αυτή την ανάγκη να μπει ο Δήμος μας σε μια νέα εποχή, έρχεται να εκφράσει ο Συνδυασμός Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου.

Στόχος μας είναι ένας και αδιαπραγμάτευτος: να αναδείξουμε την Αγία Παρασκευή σε Πόλη Πρότυπο. Μία Πόλη σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα και ανθρώπινη.

Να δώσουμε στην Αγία Παρασκευή πρόσθετη αξία σε όλα τα επίπεδα και να κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της. Μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.

Ανατρέποντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις στα δημοτικά μας πράγματα. Με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων προτεραιοτήτων. Με πρακτικές λύσεις, αποτελεσματικές συνεργασίες και δυναμισμό στις διεκδικήσεις μας.

Στην αφετηρία αυτής της προσπάθειας, θέτουμε οκτώ προτεραιότητες:

  1. Αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου. Περισσότερος και καλύτερος φωτισμός, πεζοδρόμια, δρόμοι, πλατείες, χώροι πρασίνου και κοινόχρηστοι χώροι.
  2. Δημοτική συγκοινωνία και χώροι στάθμευσης, για καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να αναπνεύσει η πόλη μας από τη σημερινή τραγική κατάσταση.
  3. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με νέες υποδομές, δράσεις και κίνητρα. Για να υποστηρίξουμε την τοπική αγορά και να δημιουργήσουμε νέες δουλειές.
  4. Σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των Δημοτών μας. Ήρθε η ώρα να μπει επιτέλους ο Δήμος μας στην ψηφιακή εποχή.
  5. Καθαριότητα και Περιβαλλοντική Διαχείριση στην πόλη μας. Για να νιώθουμε και πάλι περήφανοι που ζούμε εδώ με τις οικογένειές μας.
  6. Στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
  7. Ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, των φορέων και των Συλλόγων του Δήμου μας.  Γιατί η πόλη μας είναι οι άνθρωποί της.
  8. Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στα οικονομικά του Δήμου. Κάθε ευρώ των Δημοτών πρέπει να αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο.

Πάνω στους άξονες αυτούς θα εξειδικεύσουμε, θα διαμορφώσουμε και θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, μέσα από ανοιχτή συζήτηση – διαβούλευση με όλους τους συμπολίτες μας.

Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για μια δημοτική κίνηση που θα αλλάξει το τοπίο στην Αγία Παρασκευή και θα ενώσει πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης.

Ενωμένοι, με όραμα και σχέδιο, μακριά από κομματικές διαιρέσεις και άγονες προσωπικές αντιπαραθέσεις μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Να κάνουμε, όλοι μαζί, μια Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.